Студенти напряму “Програмна інженерія” – переможці всеукраїнської студентської олімпіади з програмування

Нещодавно у Хмельницькому національному університеті відбувся ІІ етап XV Всеукраїнської олімпіади з «Програмування мікропрограмних автоматів та  мікроконтролерних систем» серед студентів ВНЗ України. Учасниками предметного конкурсу стали 39 команд із 23-ти навчальних закладів. Прикарпатський національний університет був представлений на олімпіаді двома командами: Максим Кур та Назар Сав’як, Владислав Тимощук та Олег Риснюк.

У рамках програми конкурсу учасники виконували конкурсні завдання з проектування автоматів з жорсткою та мікропрограмною логікою, програмування мікропрограмних автоматів та програмування мікроконтролерних систем. Завдання носили практичний та експериментальний характер з використанням наступного обладнання: персональні комп’ютери, програмне середовище Arduino IDE (версія 1.0.5 або вище), модулі Arduino UNO і Arduino MEGA, сенсори DS18B20, DHT22 (або DHT11), BMP180, індикатор LCD 1602 (контролер HD44780), Ethernet Shield на основі контролера ENC28J60, Bluetooth пристрій HC-05. Найскладніші завдання полягали у створенні вбудованих систем з розгортанням веб-сервісів, реалізацією комунікацій зі смартфонами та розробці аплікацій на базі операційної системи Android.

Команда Прикарпатського національного університету у складі студентів групи ПІ-3, напряму підготовки «Програмна інженерія» Максима Кура та Назара Сав’яка (керівник команди доцент кафедри інформаційних технологій Микола Козленко) стала переможцем. Ще одна команда нашого університету у складі Владислава Тимощука та Олега Риснюка здобула 5-е місце серед 39 учасників.

 

Підготовку команд університету до участі у предметній олімпіаді забезпечили  Ігор Лазарович, Микола Козленко та Владислав Тимощук.