Команда Прикарпатського університету здобула призові місця у міжнародному конкурсі з робототехніки Sumo Challenge 2019

Міжнародний конкурс з робототехніки Sumo Challenge 2019 пройшов днями в Технологічному Університеті Лодзі (Politechnika Łódzka) (м.Лодзь, Республіка Польща).

Представниками України у змаганнях були команди Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Львівської політехніки та Одеського політехнічного інституту. До складу команди Прикарпатського національного університету  студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Олег Риснюк, Сергій Хортюк, інженер-консультант Мар’ян Федірко та керівник команди, завідувач кафедри інформаційних технологій Микола Козленко.

Команда Прикарпатського університету взяла участь у двох категоріях. Категорія Roborace – це перегони автономних роботів де декілька машин змагаються одночасно за перемогу на трасі, конфігурація якої заздалегідь не відома. За підсумками змагань наша команда здобула друге призове місце. Категорія TomTom Self-Driving Cars передбачає змагання машин, обладнаних комп’ютерним зором та штучними нейронними мережами. У цій категорії команда здобула приз за найкращу швидку та безпечну машину (Fast and Safe).

Переможці та призери Міжнародного конкурсу з робототехніки Sumo Challenge 2019 були нагороджені призами, наданими спонсорами.