Міжнародний проект GGULIVRR-2020

Днями відбувся міжнародний проект GGULIVRR-2020, що зібрав онлайн близько пів сотні студентів та викладачів з різних країн Європи.

Україну на цьому заході представляли студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» – Марія Курищук та Роман Дорош, керівник команди – завідувач кафедри інформаційних технологій, доцент Микола Козленко.

Даний проект покликаний об’єднати студентів-представників різних культур та різного освітнього бекграунду, а також поєднати наукову, практичну та командну роботу дизайнерів, програмістів, маркетологів та економістів.

Цьогоріч темою проекту було “Green City”. Завдання полягало у формуванні оригінальної ідеї для збереження та покращення екологічної ситуації у масштабах міста, використовуючи технологічні рішення щодо її втілення.

У рамках проекту студентам необхідно було упродовж декількох днів роботи у командах розробити та презентувати макет програмного забезпечення, проаналізувати ринок готових продуктів та створити бізнес-план для подальшого впровадження розробки. Варто зазначити, що до складу кожної з команд входило лише по одному представнику з країни-учасниці проекту. Студенти презентували такі розробки, як: мобільні аплікації, веб-сервіси та ігри.

Цього року проекти були оцінені двома незалежними журі. Інтернаціональна команда “G2-Ecovatar”, до складу якої входив Роман Дорош, посіла третє призове місце.

Варто зазначити, що такий міжнародний проект GGULIVRR надає можливість студентам отримати досвід роботи в команді, взаємодії з новими людьми, представниками інших країн, публічної презентації продукту та розробки маркетингової стратегії.