Викладачі кафедри інформаційних технологій стали лауреатами обласної щорічної премії імені Герасима Терсенова

270101.jpg

Нещодавно з нагоди Дня винахідника та раціоналізатора відбулося нагородження івано-франківських винахідників-лауреатів обласної щорічної премії імені Герасима Терсенова. Премія імені Герасима Терсенова – першого голови обласної ради Товариства винахідників і раціоналізаторів, присуджується з 2010 року, коли їй офіційно було надано статус обласної.

Цьогоріч на розгляд конкурсної комісії з присудження премії були подані шість наукових розробок від вищих навчальних закладів, підприємств, установ та організацій області. За результатами обговорення та рейтингового голосування лауреатами премії визнано колектив авторів: Миколу Кузя та Миколу Козленка (ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”), Леоніда Заміховського та Олену Заміховську (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу) за винахід “Побутовий лічильник газу”, патент України №114058. Суть розробки полягає у створенні нового способу врахування зміни температури навколишнього середовища при обчисленні спожитої енергії та коригування спожитих об’ємів газу.

270102.jpg

Під час проведення науково-практичної конференції «Інтелектуальна власність і доповнена реальність» лауреати отримали відповідний нагрудний знак та грошову винагороду.

c_680_500_16777215_00_images_2017_VERESEN_2709_1_270104.png